joi, 8 iulie 2010

Cristi si Liviu

Cristi si Liviu sunt doi prieteni pe care i-am gasit odihnindu-se pe o banca, sub umbra unui copac stufos. Pentru ca erau impreuna, le-am luat interviu in paralel. Ei vin des prin Cismigiu (cam de 2-3 ori pe saptamana), mai ales ca aici se pot plimba cu bicicleta (Cristi) si cu rolele (Liviu).
Cristi nu locuieste in apropierea parcului, dar vine aici "pentru ca atmosfera este placuta. Exista multa iarba verde, aer curat." Cu toate acestea, el gaseste si niste aspecte negative:" Uneori e prea aglomerat. Plus ca nu exista pista pentru bicicleta si trebuie sa fiu atent cand ma plimb cu bicicleta." Lasand aceste aspecte la o parte, lui ii place sa se plimbe cu prietenii si sa se aseze pe o banca, sa mai vorbeasca, sa mai comenteze despre lumea care trece prin fata lui. Cei mai dragi ii sunt copii mici, care "uneori se impiedica si cad si apoi se ridica ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat."
Un eveniment special care il leaga de Cismigiu este faptul ca aici si-a cunoscut prietena (aceasta facand parte dintr-un grup de prieteni apropiati cu care s-a intalnit o data). Cu ea ii place sa mearga si pe la terasele din Cismigiu, "ca doar trebuie sa te mai si racoresti dupa atata plimbat."
Liviu vine in Cismigiu cand "iese de la ore, mai ales de cand s-a incalzit" si uneori in timpul weekend-ului. Lui ii place sa se plimbe in special dimineata "Cel mai bine si frumos e dimineata. E racoare, aproape pustiu. E linistitor cand nu sunt foarte multi oameni. Seara , dupa ora 6, e foarte populat parcul, ceea ce imi displace." Lui ii place sa se plimbe aici cu prietena sau cu amicii pentru ca "parcul e placut, primitor, frumos amenajat, cu stil". De asemenea , ii mai place cand sunt organizate diverse evenimente (concertele de Craciun, Paste sau ale diversilor artisti; fanfara care se aude uneori in foisorul de langa spatiul copiilor)sau targuri pentru ca "acestea atrag multa lume, mai ales la standuri si e frumos sa vezi oamenii cand se bucura . De exemplu, batranii care zambesc cand aud o romanta de mult uitata, cantata de orchestra".
Concluzionand, Liviu spune ca in Cismigiu e frumos pentru ca "de obicei nu ai treaba cu nimeni si te poti bucura in liniste de plimbare".

Important! Acest text reprezinta reproducerea parerii persoanelor intervievate si nu ilustreaza parerea autorului acestui blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu